Noordwijk militaire zone

Ter gelegenheid van de bijeenkomst van de Europese ministers van Defensie in hotel Huis ter Duin op 16 en 17 september 2004 veranderde de omgeving van het hotel in een militaire zone. Oprukkende demonstranten zijn tijdig gearresteerd.

De Europese Defensietop leidde enkele dagen vóór de bijeenkomst tot toegenomen bewaking in en om het hotel, waaronder op het strand en de boulevards. Politie in uniform en in burger patrouilleerde al om te voorkomen dat terroristen zich zouden verschansen. Op de dagen van de top voerde de politie de troepensterkte op tot enige honderden man- en vrouwschappen van onder meer de mobiele eenheid voorzien van kogelvrije vesten, waaronder sluipschutters, en gesteund door heli’s, overvalwagens, tientallen meters prikkeldraad, honden en burgemeester Groen van Noordwijk.

Achter het hotel aan de zeezijde stonden enkele (prototypen van) de modernste apparaten opgesteld door de industrie van Europa en onze bondgenoten geproduceerd om de vijand uit te schakelen teneinde ons en onze belangen te verdedigen.

De politie was alert. Zo wist zij reeds op vrijdagochtend rond 05.30 uur een zwemmer die dagelijks geniet van de stille natuur terwijl iedereen slaapt, in de koplampen van de patrouillerende jeeps te vangen terwijl een marinefregat de vermeende terrorist al in het vizier had.

Nog een knap staaltje waakzaamheid toonde de politie met de arrestatie van demonstranten die haar uitdaagden door vanaf het strand richting Huis ter Duin te gaan rennen, na een zeer matig bezochte demonstratie van het Omega Establisment Team op het nabijgelegen Palaceplein. Deze gevaarlijke elementen gaven de politie de gelegenheid te tonen dat met haar niet valt te spotten. Het adequaat ingrijpen van Hermandad leverde burgemeester Groen een vermelding op in het NOS Journaal van vrijdagavond 17 september 2004. In de nabij gelegen stad Leiden, alwaar de oproerkraaiers op water en brood werden gezet, bleef het nog enige tijd onrustig.

Toen MijnNoordwijk.nl op video en foto de bewaking vastlegde, bleef het verzet beperkt tot de vriendelijke vraag van een Mobiele vrouw in de zon in een kogelvrij vest waarom we dat deden. Na het antwoord – “voor privé-doeleinden” – liet Mobiele Eenheid doorgaan met de historische registratie.

Met de manifestatie toonde de VVD over krachtige gastheren te beschikken in de personen van Defensieminister Henk Kamp en burgemeester Harry Groen van Noordwijk; mannen van stavast die onze natie door deze zware tijden loodsen . Zij stonden er borg voor dat de Europese Unie belangrijke besluiten kon nemen opdat de veiligheid van het vrije Westen ook in de toekomst gewaarborgd zal blijven. Noordwijk komt in de geschiedenisboeken vanwege het historische besluit om een European Gendarmerie Force (EGF) te stichten. Alleen al het woord ‘gendarmerie’ zal, bijvoorbeeld de Belgische ‘gendarmerie’ indachtig, de vijand angst en beven bezorgen.

Zie ook:

  • Betogers gearresteerd bij defensietop (Leidsch Dagblad)
  • EU launches crisis police force (BBC)
  • Deze week bleek waarom Groen zo graag naast superburgemeestertje speelt. (Leidsch Dagblad)
  • Comments are closed