Verzet tegen en steun voor Hotels van Oranje

In onderlinge onderhandelingen met politici van alle partijen werd overeenstemming bereikt over nieuwbouw van Hotel van Oranje. Omwonenden vinden dat een onjuiste gang van zaken en richten een actiegroep op.

De club laat weten: ‘Dat Noordwijkse bouwgrond goud waard is, merken veel dorpsbewoners. Zij krijgen het ene na het andere bouwplan voorgeschoteld en vinden vaak dat onze gemeente onvoldoende rekening houdt met hun belang. De nieuwe Actiegroep Klein Duimpje wil hen helpen.

Kleinduimpje was de naam van een historische kleine duinvilla aan de Parallel Boulevard in Noordwijk. De villa werd in 2016 gesloopt vanwege plannen om woontorens te bouwen. Bewoners die zich zorgen maken over die bouwplannen, richtten deze week de gelijknamige actiegroep op met als doel: zorgen dat de stem van de dorpeling niet verloren gaat in het rumoer van giganten.’

Ze beginnen de website Actiegroep Klein Duimpje om krachten van bewoners van Noordwijk tegen bouwplannen te verzamelen. Zo schreef hij een eerste blog over de mythes. En er is verzet  tegen de bouwplannen van Hotel van Oranje.

PIN weer actief

Ook het Platform Initiatief Noordwijk, dat Hotels van Oranje steunt, liet weer van zich horen. Op de voorpagina van het lokale krantje De Noordwijker adverteert PIN tegen de partij Puur Noordwijk en ex-wethouder Leon van Ast. Ze zijn volgens PIN verantwoordelijk voor fouten in het bestemmingsplan Zeewaardig waardoor Huis ter Duin, Bever Holding (Volker Wessels) en VVD-voorman Henk Hoogervorst veel extra bouwmogelijkheden kregen.

Hotels van Oranje, dat PIN ondersteunt, vindt het onjuist dat haar bouwplannen steeds nauwlettend in het oog zijn gehouden en anderen zomaar extra ruimte krijgen.

Comments are closed