Vernieling van kunstwerken na avondje stappen

Al enkele malen zijn op de Wilhelminaboulevard kunstwerken vernield in de nacht van zondag op maandag. Onder de kop ‘Mijn Noordwijk, ons Noordwijk’ verscheen daarover een ingezonden brief in één van de lokale bladen:

“Het zag er allemaa1 zo mooi en zonnig uit, die zaterdagmiddag 6 juni in de Hoteis van Oranje. Een stralende Minister Plasterk, een stralende organisatie en een stralende burgemeester die gedragen zijn Noordwijk-gedicht voorlas. Ditmaal niet met blote voeten in de branding, maar met ketting om. Hoe mooi en geweldig was bet allemaal: de fraaie Beeldenboulevard een toonbeeld van het Noordwijk zoals iedereen het graag ziet:stijlvol, ingetogen en charmant.

Dat was zondagmorgen wel geheel anders: Vier kunstwerken omvergetrokken of vernield. Het werk van onze stomdronken stappende jeugd. Het uiterst teleurgestelde bestuur van de Beeldenboulevard zette zich moedeloos en gefrustreerd aan de eerste reparaties.

Het onbegrijpelijke besluit van de burgemeester om de kroegen langer i.p.v. korter open te houden heeft in ieder geval tot nog toe niet veel opgeleverd. In tegendeel. Het aantal geweldsmisdrijven neemt niet af, maar toe, volgens politiecijfers. Langer indrinken thuis en langer drinken in de kroeg helpt dus duidelijk niet om de overlast te verminderen. Misschien laten blazen voor de jeugd de kroeg in mag?

Duidelijk is wel dat zolang er geen maatregelen genomen worden die wel resultaat opleveren het nog lang kan duren voordat ‘Mijn Noordwijk, Ons Noordwijk’ een stijlvolle, charmante en ingetogen badplaats wordt.

Babs Cassee”

Comments are closed