Twee pagina’s Telegraaf over Hotels en Residence van Oranje; kopers kregen geld terug

Overlast en schade voor horecaondernemers op de Wilhelminaboulevard, nietszeggende mededelingen van de gemeente Noordwijk en een wanhopige hoteldirecteur Jaap Liethof die hoopt op een koper.

Roy Klopper probeert tevergeefs een vinger te krijgen achter de ellende met Oranje. De kernpunten uit het verhaal:

Directeur Jaap Liethof van Hotels van Oranje zegt dat van de geraamde bouwkosten van 110 miljoen euro voor Residence van Oranje (met een geschatte opbrengst van 300 miljoen) zo’n 90 miljoen euro binnen was door verkocht onroerend goed, “voldoende risicodekking”. Een nieuwe kostenraming van de aannemer [Dura Vermeer red.] van 140 miljoen vanwege meerkosten van materiaal en personeel was onhaalbaar.

De kopers van de appartementen hebben hun aanbetaling teruggekregen. Het complete project is te koop. Liethof oppert de mogelijkheid om alleen het hotel in een kleinere vorm met 170 kamers af te bouwen en in 2024 heropenen. Hoe de zaken er voorstaan met de aannemer van het hotel, De Lange van der Plas, komt in het verhaal niet naar voren.

Horeca-exploitanten op de boulevard in de buurt van de bouwplaats klagen over de ’janboelevard’ die hun nering schade oplevert, zoals La Galleria.

Fractievoorzitter Thomas Steenvoorden van de lokale Noordwijkse partij Puur klaagt over gebrek aan informatie van de kant van de gemeente. Maar hij is nu net de politicus die De Telegraaf niet had moeten spreken, maar wel die van collegepartijen zoals VVD van wethouder Roberto ter Hark en Partij voor de Inwoners van Victor Salman, de adviseur van Hotels en van Residence van Oranje.

De gemeentelijke woordvoerder: “Als gemeente denken we steeds met de initiatiefnemers mee om te bevorderen dat dit project zo goed mogelijk kan slagen. We geloven erin dat we met het Residence-project een grote kwaliteitsslag maken…We zijn afhankelijk van de particuliere partijen die dit initiatief dragen. Geduld is daarbij een schone zaak.”

Het meest zeggend is het ontbreken van de namen van Charles de Boer en Bram Mol, eigenaren van het Oranje-complex, in het hele Telegraaf-verhaal. Geruchten gaan dat ze er persoonlijk en daarmee hun privérelatie er ernstig onder lijden.

Slotakkoord, citaat uit ‘lokale media’ over eigen schuld, dikke bult: “Hek eromheen, karma plus één.”

Comments are closed