Bever Holding verliest na rechtszaken Noordwijk ook notering Euronext

Vastgoedbedrijf Bever Holding NV in Wassenaar, bestuurd door Ronnie van de Putte, moet de notering aan de Amsterdamse beurs Euronext inleveren. Na eerder verlies van rechtszaken is dit de volgende klap voor Bever.

Bever zat al sinds 2020 bij Euronext voor op het ‘strafbankje’ en moest uiterlijk 13 april 2023 aan de voorwaarden voldoen, zoals het aannemen van een van de zes erkende oob-kantoren als accountant: Deloitte, PwC, EY, KPMG, BDO en Mazars.

Deze kantoren weigeren echter ook klanten, zodat zes bedrijven hun notering verliezen: Alumexx NV, DGB Group NV, Geojunxion, Lavide Holding, Bever Holding en New Sources Energy.

Bever Holding kon de cijfers over 2020 en 2021 niet door een erkende accountant laten ondertekenen en dat lukt ook niet voor de jaarcijfers van 2022. Dus vervalt de notering.

In 2022 verloor Bever Holding een rechtszaak om verkoop van percelen aan Van Erk Groep, die in een kort geding nog gewonnen werd. Bever moest voor 60 miljoen euro een aantal percelen overdragen. Van Erk is inmiddels overgenomen door Klok Holding, maar exclusief de lucratieve bouwpercelen rond de Wilhelminaboulevard Noordwijk.

Recent verloor Van de Putte een rechtszaak over voorkeursrecht voor eerste koop van de gemeente over een aantal percelen. Dat doet er inmiddels niet meer toe.

Comments are closed