Drie keer drs. op de kieslijst van Partij voor de Inwoners

Opdat ze direct herkenbaar als doctorandussen; de vastgoedmannen met een bedenkelijk randje op de kieslijst van de Partij voor de Inwoners.

Wie doet dat nog in Nederland, drs. Voor zijn naam zetten omdat hij toevallig vijf jaar een universitaire studie deed?

De laatste die het deed was drs. Charles Schwietert. Was was daarmee ook al weer aan de hand?

O ja, en niet te vergeten, drs. Mallebrootje, de creatie van Remco Campert over het Tweede-Kamerlid uit Elst. In Noordwijk hebben we bij de Partij voor de Inwoners drie Mallebrootjes:

11 drs. Victor Salman

13 drs. Andries de Boer

28 drs. Paul Brandjes

Natuurlijk staat dit trio heren op de kandidatenlijst. Waar te beginnen met hun verdere verleden?

Bij doctorandus V. Salman die in een serie van het Leidsch Dagblad is geportretteerd vanwege zijn bedenkelijke indrukken van belangenverstrengeling bij vastgoedprojecten?

Bij doctorandus A. de Boer, die de aandacht van Trouw en Follow the Money trok vanwege manipulatie met huurwoningen?

Bij doctorandus P. Brandjes dan, de baas van vastgoed- en bouwbedrijf De Raad, nog in 2021 veroordeeld door de rechtbank, eerder in rechtszaken verwikkeld vanwege bancaire zaken?

En Brandjes, natuurlijk geen verkrachter van de democratie als miljonair-financier van de grootste reclamecampagne ooit voor een politieke partij in Noordwijk?

Maar het stemadvies blijft onveranderd: bezorg Partij voor de Inwoners de absolute meerderheid in de gemeenteraad van Noordwijk. Dan zijn we verder van de schone schijn van lokale democratie verlost.

Comments are closed