Chef Verkoop Wendy Verkleij doet pleintje gratis over aan Hotels van Oranje

Knap idee: doe de openbare ruimte cadeau aan bedrijven. Betalen is niet nodig, de gemeente Noordwijk is van een last verlost en ondernemingen weten er wel raad mee.

Zo ging het Schuitengat, een pleintje bij Hotels van Oranje, recent over van de gemeente naar BoMo III, het ontwikkelingsbedrijf van Bram Mol en Charles de Boer, het paar dat Hotels van Oranje exploiteert. De prijs? 1 euro. Het blijft openbare ruimte, zegt de gemeente. Maar MoBo III mag het naar eigen believen inrichten.

Ja, eerst verschaf je een vergunning om honderden miljoenen aan appartementen te kunnen exploiteren. Vervolgens tekent de burgemeester voor de verkoopfolder voor deze sociale woningbouw van 70 onderkomens van 1,7 tot 8,2 miljoen euro per stuk, en vervolgens doe je er de benodigde openbare ruimte bij.

Uiteraard gebeurde dit stiekem en werd de verkoop louter onopvallend vermeld in gemeentemededelingen. Daar viel het de PvdA in de gemeenteraad op, en die heeft vragen gesteld. Hoe dom kun je zijn? Want: geen gezijk, iedereen reik…

Comments are closed