Hypocrisie over ondermijning Noordwijkse politiek

Ex-wethouder Henri de Jong van het CDA bevestigt dat figuren als Victor Salman en Paul Brandjes zijn beleid voor ruimtelijk ordening probeerden te ondermijnen. Burgemeester Wendy Verkleij zet haar leugen niet recht en er komt geen onderzoek naar ondermijning van de gemeenteraad. Wel zetten lokaal blad De Noordwijker, VVD en CDA hun verkiezingscampagne met datzelfde rapport via de rechter voort.

Het gedrag van personen van Collectief Transparant Noordwijk, zoals beschreven in het rapport Rijpstra-Oostermeijer oftewel het Ondermijningsrapport, was reden voor het opstappen van Henri de Jong als CDA-wethouder. Dat schrijft De Jong in een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad. Dit stelde dit weblog MijnNoordwijk eerder al vast op grond van onder meer gesprekken met De Jong.

Begint aan de top

Het gaat over integriteit, waar burgemeester Wendy Verkleij in Noordwijk verantwoordelijk voor is. Ze liet na haar aantreden eerst onderzoek doen naar integriteit,. Dat bleek een neponderzoek, want concrete zaken zijn nooit onderzocht en ze maakte nooit een rapport openbaar; grappig als het over integriteit gaat.

Vervolgens loog Verkleij dat het ondermijningsrapport niet van haar voorganger burgemeester Jan Rijpstra was, terwijl deze dat zelf wel bevestigde. En zijn zienswijze maakte ze niet openbaar. Zoiets kan een onbedoelde fout zijn, maar nu de burgemeester dit niet rechtzet, blijft het als leugen en manipulatie van Wendy Verkleij de geschiedenis sieren. Het is wonderlijk hoe Noordwijk steeds met dit soort kundige burgemeesters wordt opgescheept.

Het wekt dus geen verrassing dat Verkleij het recente voorstel van oppositiepartijen in de Noordwijkse gemeenteraad naar onderzoek naar de inhoud van het rapport ontraadde. Het voorstel, naar aanleiding van de brief van De Jong, werd met 12 tegen 11 stemmen verworpen. VVD en CDA stemden weer tegen.

Hypocrisie

Lokaal blad De Noordwijker vindt dat bij monde van redacteur Wim Siemerink een goede zaak. Want terugkijken is niet goed. Daar is veel voor te zeggen, want zo’n onderzoek komt te laat -= m’n serie hierover is al vijf jaar oud – terwijl het beoogde nuttige effect niet duidelijk is.

waarom geeft De Noordwijker dan wel ruim baan aan de acties van stichting Noordwijk Transparant en PIN om met een rechtsgang en advertentiecampagne CDA en VVD te ondersteunen bij de komende verkiezingen?

Wees dan eerlijk en keur dat ook af, en in niet stiekem de reclamepenningen voor de doorzichtige campagne. En B&W van Noordwijk betalen er aan mee met een grote hoeveelheid advertentiepagina’s in dezelfde krant.

Dit is bij uitstek hoe De Noordwijker, haar uitgever met directeur Dirk Bouman, Noordwijk Transparant, PIN, de vastgoedclan onder leiding van Victor Salman, VVD, CDA en als het zo uitkomt Lijst Salman opereren. Zo winnen ze straks de verkiezingen, en zijn er nog trots op ook. Trumpisme ten top, je kunt er beter om lachen met De Tegenpartij.

Comments are closed