‘Palace Hotel bankroet’ en verliest rechtzaak van Radisson

Bouwbedrijf De Raad zegt dat haar Palace Hotel ‘technisch failliet’ is. Een hooglopend conflict met Raddison werd door de rechtbank in het nadeel van Palace beslecht.

Het bankroet meldt Omroep Bollenstreek. Echter, de grootste schuldeiser is De Raad als eigenaar van het pand. Directeur-eigenaar van Palace en van De Raad is Paul Brandjes. De huurschuld bedraagt 500.000 euro, of ‘misschien wel 1 miljoen’.

Ook Radisson heeft nog een flink bedrag te goed, volgens een rechtbankuitspraak 173.000 euro, en daar komt nu 10.000 van het kort geding bij. Het betrof een geding tegen Palace Hotel bij de rechtbank Den Haag. Palace Hotel had de franchiseovereenkomst met Radisson eenzijdig beëindigd per begin 2021, maar die loopt volgens een overeenkomst nog tot 2026.

Met een afkoopsom van 150.000 euro kon Palace zelfstandig verder, maar heeft dat geld niet, of er niet voor over. De naam ‘Radisson’ moet van de voorzieningenrechter weer op het hotel worden aangebracht en klanten moeten geïnformeerd worden. Als Brandjes het hotel laat klappen, heeft De Raad de handen vrij voor een zelfstandige doorstart.

Comments are closed