Geen evenementenhal in duinen voor Huis ter Duin

Prachthotel Huis ter Duin mag van het Hoogheemraadschap geen twee lagen beton aanbrengen in het duin voor het hotel. De beoogde hal voor beurzen, concerten en andere evenementen komt er niet. De laag met een parkeergarage blijft wel een optie.

Daarvoor zijn de gemeente en de eigenaren van het hotel, de familie Noorlander, in overleg. De gemeente en het hotel willen beide meer parkeerplaatsen en overwegen hun gedeelde probleem ook gezamenlijk op te lossen.

De ingang van de garage zou aan het Palaceplein moeten komen – met het gezicht naar zee – rechts van het hotel, en de uitgang links van het hotel op de Astrid Boulevard. Het aantal plekken is nog ongewis.

Er is ook oppositie. Zo vindt Paul Brandjes, directeur van De Raadt en eigenaar van het nabijgelegen Palace Hotel, dat de komst van de zelfrijdende auto’s en nieuwe vervoerssystemen grote nieuwe parkeergelegenheid overbodig zou maken. Ook is het voorbeeld van Katwijk, met een grote verlieslatende garage in het duin door leegstand buiten het strandseizoen, niet attractief

Het afblazen van de hal maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans vrijdag de 13e september 2019 bekend tijdens een bijeenkomst van lokale ondernemersvereniging NOV. Daarin sprak hij de vrees uit dat Noordijk in de ontwikkeling als badplaats achterblijft bij Zandvoort en Scheveningen, de stranden van Amsterdam en Den Haag.

Hij opperde de mogelijkheid van samenwerking van Noordwijk met Leiden, een stad met allure die veel toeristen trekt in welvarender, hoger opgeleide doelgroepen die van de historische pracht en musea van Leiden houden. Noordwijk zou kunnen aansluiten met ontwikkeling als kuuroord wat bij de allure van de gemeente past. Vraag is of dat snel en rendabel tot ontwikkeling gebracht kan worden.

Comments are closed