Rondom de lobbyist voor Hotels van Oranje

Stel, er wordt geschorst in de Tweede \kamer en de oppositiepartijen scharen zich gezamenlijk rondom een lobbyist die de financiƫle belangen van een bedrijf vertegenwoordigt. Vreemd? Niet in de gemeente Noordwijk.

Het ging om een (inmiddels aangepast) bouwplan van Hotels van Oranje. De architect daarvan is van het CDA en de adviseur een ex-wethouder van het CDA, Victor Salman die eerder in opspraak was rond bouwplannen.
Tijdens een schorsing in een debat schaarden niet enkel de raadsleden van het CDA, maar ook van de andere oppositiepartijen als VVD en Noordwijk Zelfstandig zich rond Salman.
Nou en, ze laten toch open zien waarvoor ze staan? Dus vonden deze partijen de aantijgingen van coalitiepartij Puur Noordwijk over hun nauwe banden met Salman ongepast en beledigend.

Ondertussen eisen deze partijen logischerwijs transparantie van de gemeente inzake de bouwoorlog. De gemeente moest stukken van haar juridisch advies openbaren. Kun je dus als bestuurder juridisch advies beter niet vastleggen?

Ondertussen is het steeds meer oorlog tussen de partijen, geholpen door een malle Pietje die journalistje speelt in een lokaal krantje. Burgers hebben er langzamerhand hun buikje van vol.

Comments are closed