Ruim 300.000 euro weggespoeld

Voor het project ‘Noordwijk Zeewaardig’ is zes jaar lange gemiddeld 4.500 per maand voor de eigen lol uitgegeven. Dat is opgeteld 324.000 euro. Het geld is uitgegeven door de projectgroep.

De Noordwijker, een van de lokale sufferdjes, beweert bij monde van volschrijvertje Wim S. hierover van de wethouders een ‘exclusieve mondelinge toelichting’ te krijgen voor zijn blaadje.

Maar waar is het geld heengegaan? Dat vermeldt het krantje nu net niet. Wethouder Leon van Ast, die probeert orde op zaken te stellen na een periode van malversaties, zegt alleen: “Een gigantische kostenpost met niet zichtbare resultaten. De wijze van werken betekende dat er ook heel veel tijd en geld werd gestoken in ‘luchtballonnen’ die we nu gaan doorprikken.”

In totaal is tussen 1997 en 2010 in totaal 1,88 miljoen euro meer uitgegeven dan was toegestaan aan krediet door de gemeenteraad. Er was voor 2,9 miljoen beschikbaar gesteld, maar er is ruim 4,7 miljoen uitgegeven.

Waar is het geld? We gaan het eens uitzoeken, ook al hebben we er nauwelijks tijd voor. De lokale sufferdjes doen hun werk niet.

Comments are closed