‘Ondernemers verdenken burgemeester Harry Groen van gesjoemel’

Telegraaf legde oor te luister in Noordwijk en vermoedt een corrupte burgemeester. Niets van waar, zegt Harry Groen zelf.

De Telegraaf dit weekend: “Burgemeester Harry Groen (66) noemt zichzelf liever ’Chef Verkoop Noordwijk’. Maar de verkoopbaas ligt onder vuur omdat hij volgens verscheidene Noordwijkse ondernemers vooral de schoorsteen van zijn eigen ’winkeltje’ wil laten roken. Daarbij zou hij privé dankbaar gebruikmaken van de diensten van ondernemers. Groen wast zijn handen in onschuld, als tegenactie zet hij sinds kort al zijn declaraties op internet.”

De beschuldigingen op een rij:

1./2. Lenie Scholten-Droog, eigenaresse van hotel De Branding aan de Rembrandtweg, zegt in De Telegraaf: “Na dertig jaar hard werken wilden de burgemeester en zijn vriendje de projectontwikkelaar mijn hotel inpikken om er villa’s te kunnen bouwen.” Oorzaak volgens Lenie Scholten: een opzetje van de burgemeester en projectontwikkelaar Ab van der Wiel.

De naast hotel De Branding gelegen hotels Lichtboei en Duinendal zijn volgens De Telegraaf door Van der Wiel gekocht om op die plekken villa’s te bouwen. Harry Groen: “Onzin…Ik heb er persoonlijk geen enkel belang bij…”

Groen ontkent ook dat hij bevriend is met de projectontwikkelaar en dat hij met de projectontwikkelaar op een jacht verbleef, en op diens kosten in een villa in Zuid-Frankrijk.

3. “Eén van de vele gala-avonden in Grand Hotel Huis ter Duin. Burgemeester Harry Groen, altijd van de partij, trekt tijdens de veiling voor het Goede Doel ondernemer Bram Mol, eigenaar van het even verderop gelegen Hotels van Oranje, aan zijn jasje. Of Mol even wil bieden op een kavel die straks aan de beurt komt: een exclusieve tas. Groen wil hem cadeau doen aan iemand op wie hij zeer gesteld is. Zelf moet de burgemeester er helaas vandoor, maar Mol mag voor hem bieden…Mol biedt en de tas wordt afgemijnd op circa E 850. Mol krijgt de rekening en als hij later die week aan Huis ter Duin vraagt waar het veilingstuk blijft, krijgt hij te horen dat dit inmiddels is opgehaald door de burgemeester. De factuur is, zo verklaren betrokkenen, tot nu toe altijd onbetaald gebleven.”

Groen zegt: die rekening wordt alsnog betaald

4. Het ’Dolfijnengala’ in het Palace Hotel. Hoteleigenaar Paul Brandjes heeft Groen niet uitgenodigd. Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld is eregast. Groen kwam toch en nestelde zich naast de prinses

Groen: “Als een lid van het Koninklijk Huis er is, dan behoort de burgemeester er te zijn…”

5. Een lokaal schildersbedrijf toog naar De Vecht om de boot van Groen te schilderen. Groen zegt een factuur te hebben gekregen en te hebben betaald.

Groen zou ook vaak bij Grand Hotel Huis ter Duin van de familie Noorlander worden gefeteerd zonder te betalen. “Ik denk dat ik 80 tot 85 procent van de kosten die ik maak in Huis ter Duin, zelf betaal. De rest is zakelijk.”

Dan zegt Groen: “Ik ben Chef Verkoop Noordwijk – en daar heb ik zo mijn instrumenten voor…”

Groen zet nu zijn declaraties ieder kwartaal op internet. Dat zijn de zichtbare, openbare inkomsten. Ze worden extra gecontroleerd op gesjoemel.

3 reacties op “‘Ondernemers verdenken burgemeester Harry Groen van gesjoemel’”