Contra van de Putte

B&W van de gemeente Noordwijk lijken de handschoen te durven opnemen tegen Ronnie van de Putte, de onroerend goed-handelaar die de leiding wil nemen met de herstructurering van de Wilhelminaboulevard, één van ’s lands bekendste vakantie- en horeca-oorden.
Op 11 mei 2004 bracht het Leidsch Dagblad onder de kop Noordwijk: Einde aan verloedering van de hand van Roza van der Veer het volgende nieuws:

“Noordwijk wil een einde maken aan de verpaupering van onder meer het Vuurtorenplein. Het college wil de ‘meest effectieve wettelijk toegestane middelen inzetten’ om de grondeigenaar, de Muntendamsche Investerings Maatschappij (MIM), daartoe te dwingen. Volgens verantwoordelijk wethouder Barnhoorn wordt onteigening niet uitgesloten. ,,Maar voor het zover is, is het al wel heel vaak eb en vloed geweest.”

…Van de Putte bezit veel grond in Noordwijk die belangrijk is voor de ontwikkeling van de badplaats. Zo is de MIM eigenaar van een aantal percelen rond het Gat van Palace bij het Vuurtorenplein.

Nu de onderhandelingen met de Muntendamsche voor de tweede keer zijn mislukt, wil het Noordwijkse college het over de boeg van ‘dwang en druk’ gooien…

,,We moeten de regie in handen nemen als we Noordwijk mooi willen maken waar het nu niet mooi is. En ik sluit niet uit dat we uiteindelijk weer in overleg met elkaar raken. Maar ik sluit onteigening ook niet uit. Dan gaan we die gronden zelf ontwikkelen.”

Ferme taal van Barnhoorn. Die is vast van plan om de fout die hij vorig jaar maakte door aan te schuiven bij de planpresenatie van Van de Putte in het afgehuurde hotel Huis ter Duin ongedaan te maken. We vingen even de blik van Barnhoorn afgelopen woensdag in het gemeentehuis bij de vergadering over het rapport ‘Recht door Zee’. Net genoeg om hem zwijgend te laten zeggen: ik weet waarvoor ik sta, MijnNoordwijk.nl, ik doe m’n best.

We hadden net de vraag gesteld: Is dit ons Noordwijk of dat van de sjacheraars en de onroerend goed-maffia?

Comments are closed