Beknotting vrije meningsuiting

Zelfs de Volkskrant ontdekt dat de gemeente Noordwijk politiek achterlijk is. Een motie aangenomen tegen een mevrouw uit de oppositie die voor tv een mening uit die mogelijk niet goed gefundeerd is.

‘Mag een gemeenteraadslid zich in de pers negatief uitlaten over haar gemeente? In Noordwijk kennelijk niet: raadslid Lenie Zoetendaal (CDA) is door haar collega’s teruggefloten vanwege een kritisch tv-optreden dat slecht zou zijn geweest voor het imago van de badplaats. Een meerderheid van de gemeenteraad keurt ‘acties waardoor de gemeente Noordwijk in een kwaad daglicht wordt gesteld nadrukkelijk af’.’

Aanleiding voor de motie was een uitzending van tv-programma De Monitor over ‘spoedzoekers’ op de woningmarkt. Dat zijn mensen die door een scheiding of andere tegenslag dakloos dreigen te worden. In Noordwijk worden ze aan hun lot overgelaten, betoogde Zoetendaal voor de camera’s

‘Een tendentieus, misleidend beeld’, aldus raadslid Taetske Visser-Danser (Puur Noordwijk). Terwijl de gemeentepolitiek wordt ingepakt door onroerend goed ontwikkelaars en voor tientallen miljoen euro aan fouten weet te maken en verkeerd regeren aan de orde van de dag is. Maar mevrouw Taetske Visser-Danser en mijnheer Louis Koppel (PvdA/Groenlinks) gesteund door D66 en een lokale partij menen dat een mogelijk slecht onderbouwde mening niet mag.

Comments are closed