Echte en huilie-huilie ondernemers

En weer schrijft de redacteur van De Noordwijker, ook ex-voorzitter van de lokale ondernemersvereniging NOV, dat de gemeente meer moet doen voor ondernemers. Een echte ondernemersfamilie, die van Beuk, laat zien hoe het hoort: niet zeuren, maar investeren.
Al jaren emmert De Noordwijker, nooit gehinderd door enige onafhankelijkheid, dat de gemeente meer moet doen voor ondernemers in Noordwijk. Vooral voor winkeliers. Degene die het schrijft, dreef eerder zelf een winkel, was voorzitter van de lokale ondernemers en komt nog op verenigingsbijeenkomsten.
Deze winkeliers betalen ook zijn stukjes als adverteerders. Weten de lezers van die belangen?

Nee, dan de firma Koninklijke Beuk. De busvervoerder bouwt een indoorsportcentrum in haar hallen, inclusief een ruimte voor voorstellingen. Dan toon je lef en creativiteit en daar gaat het om bij ondernemen.
Of neem het sportpark van de voetbalclub Noordwijk en vele andere verenigingen, dat is uitgebreid en vernieuwd dankzij inzet en visie.
Of het recent weer gehouden Kunst in Duin, nu rond kasteel De Keukenhof: een fantastische happening waar velen zich met hart en ziel voor ingezet hebben. Net zoals voor het jubileum van Kunstklank.
Een gemeente is er voor de bewoners. Ondernemers moeten zelf hun broek ophouden, zich aan de regels en noodzakelijke beperkingen houden
En niet zo zeuren.
Het is een slechte tijd voor winkels, overal, dat vraagt om vernieuwing. Niet makkelijk, maar geen taak voor de lokale overheid.

Comments are closed