Overeenstemming over Admiraliteit

Jarenlang woedde er een heftige strijd tussen bewonersvereniging De Zuid en projectontwikkelaar Tissoni over te bouwen peperdure appartementencomplex Admiraliteit aan de Astrid Boulevard in Noordwijk. Er kwam een doorbraak, maar appartementen blijken nu niet te verkopen.

De Admiraliteit moet komen op de plaats van het voormalige hotel Zee en Duin. Al ruim vijf jaar is het voormalige hotel een ruïne en nieuwbouw komt er niet.

bewoners verzetten zich en er kwamen rechtszaken die de gemeente verloor.

Tissoni BV is een projectontwikkelaar in Nijmegen, eigendom van de steenrijke industrieel Frits Terwindt. Tissoni verkreeg in 2005 een bouwvergunning van de gemeente Noordwijk. Omwonenden, gesteund voor bewonersvereniging De Zuid, kwamen in verzet. Ze merkten op dat het gebouw vijf woonlagen had, terwijl volgens het bestemmingsplan vier woonlagen zijn toegestaan.

Nu is er overeenstemming: bewonersvereniging De Zuid gaf het verzet op nadat Tissoni wat inschikte: in plaats van 18.20 meter hoog wordt het gebouw nu 16.80 meter hoog. Er komen vier woonlagen en de zolderverdieping kan niet als woonlaag worden gebruikt ‘zonder ingrijpende wijzigingen’.

De gemeente hoeft geen schadevergoeding te betalen voor de niet geëffectueerde bouwvergunning.

Dus dit conflict is bijgelegd. Onderstaande de foto van Joke van der Zanden van de ondertekening die reeds in juni 2010 plaatsvond. Ondertussen loopt de verkoop van de 11 tot 12 apparatementen, maar gaat moeizaam gezien de recessie.

Victor Salman was de adviseur van Tissoni. Hij is ex-wethouder van Noordwijk voor het CDA en was het middelpunt van de onderzochte onregelmatigheden met bouwgrond.

Salman is ook de adviseur van Ronnie van de Putte, de man die veel grond bezit aan de kust rond de Wilhelminaboulevaard en daarmee de gemeente al vele jaren in de houdgreep houdt.

Comments are closed